Zo is Uncle Patrick ontstaan: op de markt van Lokeren, in 2016

Wij gingen na onze trouwdag op 9 augustus 2016 op huwelijksreis naar Zuid-Frankrijk en zagen daar overal leuke boerenmarktjes vol lekkere en verse producten. Het inspireerde ons om, eenmaal terug thuis, zelf ook op de markt te gaan staan. Dit aanvankelijk met pannenkoeken op basis van kastanjemeel en lekkere gemberthee en zelf gemaakte frisdrank. 

Het verhaal evolueerde later naar Uncle Patrick en ondertussen maakt Uncle Patrick 11 heerlijke keto taarten en kan je hem ook vragen voor de catering van je event.

 

Patrick stamt uit een Lokers bakkergeslacht van 3 generaties. "Begin nooit als bakker, het is een hondenstiel" was echter wat hij al van kleins af aan te horen kreeg uit de mond van zijn vader. Deze werd op 14- jarige leeftijd als knecht van de schoolbanken geplukt om bij een bakker aan het werk te gaan en diende er ook nog de broodronde bij te nemen. Zo ging dat in die tijd. Patrick sloeg dan maar de weg in van het schilderen en behangen en stampte een ferme zaak uit de grond. Tot zijn gezondheid hem in de steek liet en hij zijn verfrol niet meer aan het plafond kon houden. Zijn zoektocht naar herstel bracht hem op het pad van de orthomoleculaire geneeskunde en hij kwam er bovenop door de juiste voeding als medicijn in te zetten. Dit gaf hem zo een kick dat hij zich omschoolde naar orthomoleculair voedingstherapeut. Orthomoleculair verwijst naar het activeren van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het maken van koude keto taarten (ze worden koud gemaakt en niet gebakken) was voor hem een volgende logische stap. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan, zeker het bakkersbloed!

 

Zijn vrouw Véronique is opruimcoach en is creatief met het scheppen van nieuwe energie in de woning. Ze werkt met Patrick samen. Zij bieden voedings-en lifestyletrajecten aan om meer energie en focus op te bouwen en alles wat zij aan hun klanten leren hebben zij voor en op zichzelf getest. Daarnaast houdt Véronique ervan het hele productie-en verkoopsproces van de Uncle Patrick taarten mee te bedenken en te ontwikkelen. 

Vanuit hun eigen 'taartenatelier' in hun chalet in Waasmunster maken ze dit heerlijk product dat staat voor kwaliteit en versheid. En de naam 'Uncle Patrick'? Die wijst natuurlijk richting Patrick én naar de opmerking van de  familie en vrienden : "vraag het maar aan nonkel Patrick" als ze iets willen weten over gezondheid en gezonde voeding.