Keto taart van Uncle Patrick: een concept ontwikkeld door een voedingstherapeut

Patrick Rombaut is voedingscoach en helpt mensen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en 'anders' te leren eten. Hij heeft een praktijk in Waasmunster. Hij behaalde zijn diploma orthomoleculaire voedingstherapie bij KPNI Belgium en helpt zijn klanten vooral om het zelf herstellend vermogen van het lichaam terug aan te zetten. Dit door 'het juiste' te eten. Hij verdiept zich ondertussen nog verder in psycho-neuro-immunologie.

Patrick stamt uit een Lokers bakkergeslacht van 3 generaties. "Begin nooit als bakker, het is een hondenstiel" was echter wat hij al van kleins af aan te horen kreeg uit de mond van zijn vader. Deze werd op 14- jarige leeftijd als knecht van de schoolbanken geplukt om bij een bakker aan het werk te gaan en diende er ook nog de broodronde bij te nemen. Zo ging dat in die tijd. Patrick sloeg dan maar de weg in van het schilderen en behangen en stampte een ferme zaak uit de grond. Tot zijn gezondheid hem in de steek liet en hij zijn verfrol niet meer aan het plafond kon houden. Zijn zoektocht naar herstel bracht hem op het pad van de orthomoleculaire geneeskunde en hij kwam er bovenop door de juiste voeding als medicijn in te zetten. Dit gaf hem zo een kick dat hij zich omschoolde naar orthomoleculair voedingstherapeut. Het maken van koude keto taarten (ze worden koud gemaakt en niet gebakken) was voor hem een volgende logische stap. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan, zeker het bakkersbloed!

Vanuit zijn eigen 'taartenatelier' in zijn chalet in Waasmunster maakt hij dit heerlijk product dat staat voor kwaliteit en versheid. En de naam 'Uncle Patrick'? Die wijst natuurlijk richting Patrick én naar de opmerking van de  familie en vrienden : "vraag het maar aan nonkel Patrick" als ze iets willen weten over gezondheid en gezonde voeding.

Copyright (°) Uncle Patrick 2023. Bekijk hier de privacyverklaring